цени-на-зърнени-култури

Цени на зърнени култури към 17.12.2019 г., световни запаси от зърнени култури, производство на зърнени култури на международния пазар. Актуална информация към 17.12.2019 г.

Защо е важно да сме информирани за цените на пшеница, ечемик и соя на международните пазари, след като сме български производител?

Цените за изкупуване на зърнени култури в България неизбежно се влияят и от цените на съответните култури на международните пазари, количествата на склад на международните пазари за сезона и произведените количества през съответния сезон. Ако сме добре информирани за движението и състоянието на международния пазар, ще можем и по-добре да планираме нашите действия като земеделски производител или търговец на земеделска продукция. В приложеният информационен бюлетин ще намерите актуална ежеседмична информация за цените FOB на основни зърнени култури като пшеница, ечемик, царевица, соя, запасите със земеделска продукция на основни зърнени култури и произведените количества през сезона. Данните са на Международния съвет по зърнените култури и Европейската комисия.

 

Цени износ на пшеница на европейския и световния пазар

По данни на Международния съвет по зърнените култури, към 17.12.2019 г. цената износ на мека червена зимна пшеница (SRW) по котировка за Американския залив/US Gulf e 224 Евро на тон FOB. Тази цена е с 9% по-висока в сравнение с цената за предходния месец.

Цената износ на твърда червена зимна пшеница (HRW) към 17.12.2019 г. е 205 Евро на тон FOB Американския залив/US Gulf и показва покачване с 5% в сравнение с предходния месец.

Цената износ на пшеница за европейското пристанище Руан (Франция) към 17.12.2019 г. е 190 Евро на тон FOB и показва покачване с 4% в сравнение с предходния месец.

 

Цени износ на ечемик на европейския и световния пазар

Цената на фуражен ечемик към 17.12.2019 г. за Черно Море е 166 Евро на тон FOB и представлява понижение с 2% в сравнение с предходния месец.

Цената на фуражен ечемик към 17.12.2019 г. за европейското пристанище Руан, Франция е 170 Евро на тон FOB.

 

Цени износ на царевица на международния пазар

Цената за износ на царевица от американския залив (US Gulf (3YC) е 157 Евро на тон към 17.12.2019 г. и представлява покачване с 2% в сравнение с предходния месец.

 

Цени износ на соя на международния пазар

Цената за износ на соя от американския залив (US Gulf (2Y) е 328 Евро на тон към 17.12.2019 г. и представлява покачване с 2% в сравнение с предходния месец.

 

За допълнителна информация за тези култури, включително:
- Световно производство на зърнени култури, царевица, пшеница и соя
- Производство в Европейския Съюз на зърнени култури, царевица, пшеница и соя
- Световни запаси със зърнени култури, царевица, пшеница и соя
- Запаси в Европейския Съюз на зърнени култури, царевица, пшеница и соя
- Актуално състояние на посевите на зимна пшеница в Европейския Съюз (карта)
- Актуални климатични условия влияещи на посевите в Европейския Съюз
и други данни,

Се свържете се с нас на e-mail - agrocalculator@gmail.com или на телефон: 0887366395

Абонирайте се за информационният бюлетин за цени износ на зърнени култури като въведете вашият e-mail по-долу:

цени-на-зърнени-култури

Цени на зърнени култури към 14.1.2020 г., световни запаси от зърнени култури, производство на зърнени култури на международния пазар. Актуална информация към 14.1.2020 г.

Защо е важно да сме информирани за цените на зърнени култури – пшеница, ечемик и соя на международните пазари, след като сме […]

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.